Sportvereniging Terwolde is opgericht op 18 mei 1919 en is een zogenaamde Omnivereniging. Inmiddels is Sportvereniging Terwolde uitgegroeid tot een vereniging met circa 600 leden, waar diverse sporten zoals voetbal, dans en volleybal beoefend kunnen worden.

De grootste tak binnen de sportvereniging is de voetbal. Al geruime tijd worden de voetbalwedstrijden gespeeld op het Sportcomplex Woldermarck, waar de sportvereniging een zeer fraai onderkomen heeft met eigen kantine, 2 voetbalvelden en een trainingsveld.

Vanaf de oprichtingsdatum was de afdeling Gymnastiek actief. De gymnastiek heet thans de afdeling Dans. De afdeling Volleybal is sinds 1979 actief. De Volleybal is de kleinste tak binnen de Sportvereniging. De Volleybal en de Dans maken gebruik van de gymzaal aan de Schoolstraat in Terwolde.
Vanaf 2019 wordt er ook gymnastiek gegevens voor ouderen.

De Sportvereniging Terwolde is dominant aanwezig in het zeer gemoedelijke dorpje liggend aan rivier de IJssel.
Elk inwonend gezin in Terwolde heeft wel iemand die lid is van de club.
De Sportvereniging Terwolde beschikt over een jong en dynamisch jeugdbestuur die leuke uitstapjes en activiteiten organiseren voor de jeugdleden van de club.
Per leeftijdscategorie worden er circa drie activiteiten per jaar georganiseerd.

De club biedt naast de sport ook vele ontspanningsmogelijkheden voor de gehele familie. Zo is er bijvoorbeeld een kaartcompetitie, jaarlijkse kienavond, klaverjasmarathons en de jaarlijkse Six-day mag zich altijd verheugen op vele deelnemers.
Ze is de grootste van de regio.
Ook het trainingskamp van de Go Ahead Eagles wordt al jaren in Terwolde gehouden.
Het sportcomplex “De Woldermarck”bevindt zich in het centrum van het dorp aan de Everwijnstraat.
Kortom aarzel dus niet en kom eens kijken bij één van onze sporten of neem contact op met het betreffende secretariaat van uw favoriete sport.

Wij hopen u te mogen ontvangen als sporter of als bezoeker.