Terug naar het overzicht

Seizoenstart Terwolde-Go Ahead

Vandaag eindelijk de start van de competitie. Voor Terwolde een thuiswedstrijd tegen Go Ahead uit Deventer.
Voor Terwolde even afwachten hoe de ploeg ervoor staat. Na 5 nederlagen in de voorbereiding werd een slechte generale een goede uitvoering en kon de thuisploeg de eerste 3 punten bijschrijven na een 4-2 overwinning.

Terwolde begon gretig en goed aan de wedstrijd en in de 5 minuut was het rechtsbuiten Swen van Voorst die spits Max van Gerrevink bediende 1-0.
Terwolde bleef druk houden op de opbouw van Go Ahead en kwam daardoor niet in de problemen.
In de 20 minuut was het Sem Gerritsen die de bal in de opbouw van Go Ahead kon oppikken en de 2-0 binnenschoot.
In het verdere vervolg van de 1e helft kreeg Terwolde nog enkele 100% kansen maar lat of de keeper van Go Ahead voorkwamen een hogere score.

Na rust begon Go Ahead gedreven aan de 2e helft en in de 47 minuut was het direct raak. Terwolde kreeg de bal niet goed weg en de vrijstaande speler van Go Ahead kon van randje 16 meter de bal binnenschieten.
Helaas waren de mannen van Terwolde nog niet wakker geschud want in de 52 minuut stond de stand alweer op 2-2. Met werkelijke een schitterende volley vanaf de zijkant buiten de 16meter werd onze keeper verrast in de korte bovenhoek.

Gelukkig pakte Terwolde de wedstrijd weer goed op en was het wederom Sem Gerritsen die in de 56 minuut met een solo de verdediging van Go Ahead het nakijken gaf en de 3-2 aantekende.

Deze opsteker zorgde er weer voor dat Terwolde geconcentreerd ging spelen en de wedstrijd weer in evenwicht bracht. De moegestreden Milan Koers werd vervangen voor de verse benen van Jurre Lueks die goed inviel en nuttig werk verrichtte op het middenveld.

In de 75 minuut maakte de 16 jarige debutant Bas Hiddink op een steekpass van Swen van Voorst alleen voor de keeper geen fout en schoot beheerst de 4-2 binnen.

De moegestreden Max van Gerrevink, die als spits de nodige meters had gemaakt, werd gewisseld voor Ymke Kelderman die daarmee zijn debuut voor Terwolde 1 maakte.

Hoewel Go Ahead nog probeerde de aansluitingstreffer te maken was het verdedigende blok van Terwolde met Jurrien Kamphuis – Mitchell van Voorst – Thomas Leurink – Rick Bredenoord- Bart Beugels en keeper Guido Kelly de baas op onze helft en werd er niets meer weggegeven achterin.
Kort voor tijd kwam Jesse Veldhuis nog het veld in voor Bas Hiddink.

Na 95 minuten voetbal vond scheidsrechter Philippo uit Deventer het mooi geweest en bleven de 3 punten verdiend in Terwolde.

Volgende week zondag gaan we op bezoek bij Batavia in het verre Lelystad. Een mooie uitdaging om de stijgende lijn vast te houden.