Terug naar het overzicht

SV TERWOLDE DEELT GEVOELIGE TIK UIT AAN DAVO!

Vanmiddag stond bij ons in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen Davo op het programma. Deze wedstrijd was voor beide ploegen erg belangrijk omdat beiden nog volop voor de nacompetitie gingen.

Al direct in de 1e minuut melde Terwolde zich via een fraaie voorzet van Milan Koers die helaas door Sem over het doel van Davo werd gekopt.

Koppen is dan ook niet de beste specialiteit van Sem, immers als je op de brommer zit is koppen een lastig verhaal.

De reactie van Davo kwam vervolgens al in de 9e minuut toen onze keeper Bob Fabri vanuit een vrije trap flink aan de bak moest en zelfs de bal weer los moest laten wat gelukkig zonder verdere gevolgen bleef.

In de 13e minuut werd er door een speler van Davo binnen eigen zestien een dikke overtreding gemaakt en werd er een terechte penalty door de de scheidsrechter weg gewuifd, iets wat ons de laatste tijd wel vaker gebeurd. Zeer onrechtvaardig en daar kunnen wij niet echt goed tegen.

In de 17e minuut was er een solo optreden van Sem Gerritsen die met bal en al van de linker naar de rechterzijde sprint en vervolgens strak voor het doel van Davo langs schiet.

Terwolde begaf zich daarna keer op keer op de helft van de tegenstander en creëerde daarbij de nodige kansen die allen helaas onbenut bleven. Het was daarna juist Davo die in de 43e minuut halverwege de speelhelft van Terwolde een vrije trap mocht nemen die vol op de paal van het Terwoldse doel terecht kwam en daarna gelukkig weggewerkt kon worden.

Dat was tevens het laatste wapenfeit van de 1e helft waarna beide ploegen met een ruststand van 0-0 richting de warme thee gingen.

Direct na de rust liet Terwolde merken waar het naar op zoek was wat in de 46e minuut resulteerde in een corner die helaas niet scherp genoeg was en op niets uitliep.

Gelijk er overheen kreeg Terwolde een vrije trap die voor het doel van Davo werd gebracht en door onze aannemer (van de bal) Max van Gerrevink in het doel werd geschoten en daarmee de 1-0 op het scorebord bracht.

Nog in de euforie van dit doelpunt liet Terwolde zich toch wel klungelig verassen door Davo die vanaf de aftrap alweer de 1-1 binnen wist te schieten dat was natuurlijk niet best en ook flink balen.

Davo, die uiteraard de nodige spirit uit dit doelpunt had weten te halen probeerde respectievelijk in de 51e minuut via een corner, in de 55e minuut via een schot die over ging, in de 58e minuut wéér via een corner en in de 61e minuut via een vrije trap een tweede doelpunt te forceren wat telkens door het stugge verdedigen van Terwolde maar niet wilde lukken.

Terwolde was vervolgens in de 64e minuut weer aan de beurt en werd vanuit een voorzet de bal op het dak van het doel van Davo gekopt.

Twee minuten later schiet Sem nog maar weer eens strak voor het doel van Davo langs.

Terwolde was in de 76e minuut wederom erg gevaarlijk, via een assist van Thomas Leurink op Jelmer Bellert echter werd het schot van Jelmer gepareerd door de keeper van Davo.

Davo zette nog wel wat aan maar kwam niet verder dan een corner en een vrije trap die beiden niets opleverden.

In de 86e minuut brommerde Sem moederziel alleen op het doel van Davo af maar wist hij de keeper helaas niet te passeren.

Kort daarna in de 88e minuut brak Jelmer nog een keer op rechts door en werd daarbij flink onderuit gehaald.

Uit de daaruit voortvloeiende vrije trap kwam helaas geen doelpunt.

Waar iedereen van Terwolde op hoopte gebeurde in de 90e minuut.

Via een fraaie voorzet van Sem Gerritsen zag onze hardwerkende Max van Gerrevink kans om de winnende treffer toch nog binnen te schieten, eindstand 2-1.

Wederom een verdiende overwinning die door het gehele team als collectief, door hardwerken én erin blijven geloven binnen is gesleept.

Het wordt de komende weken nog spannend in onze competitie.

Volgende week moeten de mannen van Terwolde wederom op eigen terrein om 14.00 uur aantreden tegen SV Epse 1910.

Jij komt toch ook kijken?