Terug naar het overzicht

SV Terwolde laat zich verrassen door Wesepe

Kort nadat deze middag een kleine 20 jubilarissen van SV Terwolde waren gehuldigd floot de scheidsrechter voor het begin van de thuiswedstrijd tegen SC Wesepe.
Al in de 5e minuut was er een dikke kans voor Terwolde waarbij Max van Gerrevink de bal voorgaf op Jurre Lueks die binnen de zestien neergehaald werd maar de scheidsrechter vond het schijnbaar nog te vroeg in de wedstrijd om hier consequenties aan te verbinden wat hij natuurlijk wel had moeten doen.
In de 19e minuut was het Wesepe die zonder resultaat tot twee keer achterelkaar een corner mocht nemen echter zonder resultaat.
In de 22e minuut was het de beurt aan Terwolde om een corner te nemen waarbij de bal in de rebound
bij Jurriën Kamphuis terecht kwam die de bal strak richting het doel van Wesepe kopte echter zonder resultaat.
Niet veel later was er alweer een kans voor Terwolde maar Sem Gerritsen had even het doel niet in het vizier, zelfs de ballenvanger was niet hoog genoeg.
In de 25e min was de ballenvanger voor Wesepe aan de andere zijde eveneens niet hoog genoeg en ging het schot ver het weiland in.
In de 27e minuut maakte de speciaal voor deze wedstrijd opgehaalde laatste man van Wesepe een dikke overtreding en liep terecht tegen een gele kaart aan.
Vanuit de daaropvolgende vrije trap vormde zich voor de goal van Wesepe een dikke scrimmage maar je raad het al. De bal ging er wederom niet in.
Hierna was het in de 32e minuut de beurt aan Wesepe en kwam de spits alleen op het Terwoldse doel af maar werd daarbij door de verdediging dermate gehinderd dat het feestje even niet doorging.
In de 33e minuut trok de scheidsrechter alweer de tweede gele kaart voor Wesepe vanwege het onderuit halen van onze opkomende backspeler.
Tot aan de rust had Terwolde nog wel de nodige kansen maar het mocht niet baten en de teams gingen richting kleedkamer voor de rust.


Na de theepauze hing het al even in de lucht en was het Wesepe die in de 50e minuut wél scoorde en via een aanval over de linkerzijde werd de bal in de verre hoek geschoten, stand 0-1.
In de 59e minuut kwam Wesepe vanaf links weer in de zestien van de thuisclub waarbij de bal na een behendige schaar voorgezet kon worden en waarbij de bal strak in het doel van Terwolde werd
gekopt 0-2 dus.
In de 62e minuut werd de opkomende aanvoerder Thomas Leurink via een forse overtreding onderuit geschoffeld wat donkerrood had moeten zijn maar waarbij de speler van Wesepe er met een simpele gele kaart vanaf kwam.
Nadat beide partijen over en weer in de aanval waren geweest duurde het tot de 78e minuut voordat Thomas Leurink vanuit een corner met een fraaie kopbal de bal in de verste hoek kon koppen en daarmee de 1-2 kon aantekenen.
Vanaf dat moment was het Terwolde die de druk opvoerde en aanval op aanval inzette, helaas zonder resultaat doordat Wesepe goed in de organisatie bleef spelen lukte het maar niet om de stand gelijk te trekken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter nadat ook de nodige blessure tijd is bijgetrokken de wedstrijd voor het einde af.
Terwolde heeft zich vanmiddag flink te kort gedaan en zichzelf met dit verlies een hele slechte dienst bewezen.


Het vizier moet echter weer op de volgende wedstrijd(en) worden gericht en voor de volgende week staat de uit wedstrijd tegen SV Zwolle 1 op het programma.