Terug naar het overzicht

SV Terwolde zet winnende reeks voort

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SV Zwolle op het programma.
We hadden allemaal de uit wedstrijd nog vers in het geheugen waarbij wij aan het eind van de wedstrijd een zekere 3-1 voorsprong nog even weg gaven en het toen 3-3 werd. Dat mocht natuurlijk niet nog een keer gebeuren, dat was wel duidelijk.
Ondanks de sneeuw en de regen van de afgelopen 24 uur was het veld van Terwolde mede door de goede verzorging van onze terrein commissie prima bespeelbaar.
Al in de 3e minuut was er een dikke kans voor Milan Koers maar zijn schot kon door de Zwolse defensie nog net geblokt worden.
Vervolgens werd in de 7e minuut Sem Gerritsen aan de rechterzijde net buiten de zestien ingespeeld en vervolgens scoort Sem direct al de 1-0.
Zwolle probeert in de 17e min. vanuit een vrije trap eveneens net buiten de zestien te scoren maar de bal verdwijnt ruim over het doel in het vangnet.
In de 19e min. was het weer de beurt aan Terwolde en kwam er na goed doorlopen van Thomas Leurink een voorzet maar deze bal kon net niet in het doel van de tegenstander gekopt worden.
Wat later en wel in de 25e min. kwam er vanaf de linkerzijde weer een voorzet dit keer van Sem maar helaas werd deze net door Max van Gerrevink eveneens over het doel gekopt.
Ondanks de druk van Terwolde bleef Zwolle loeren op de counter maar dat wilde ondanks de grote inzet van de spelers van Zwolle niet erg lukken.
Het spel ging zonder echt noemenswaardig resultaat wat heen en weer maar toch kon Zwolle in de 42e min. de score gelijktrekken na slecht uitverdedigen van Terwolde, stand 1-1.
Dat was natuurlijk niet erg handig maar gelukkig kwam direct daarna het duidelijke antwoord van Terwolde toen Sem Gerritsen in de 44e min. vanaf het middenveld werd gelanceerd en hij prompt en met veel overtuiging in de verste hoek de 2-1 scoorde en dat was tevens de ruststand.


Na de aanvang van de tweede helft belande er direct al een door Sem genomen corner op het dak van het doel van Zwolle.
Vervolgens in de 51e min, kwam er alweer een fraaie voorzet op Max en en zijn kopbal wordt met een flinke snoekduik door de Zwolse doelman nog maar net gered.
Daarna volgden er over en weer diverse hoekschoppen en mogelijkheden die verder voor beide partijen niet veel brachten.
In de 67e min. kwam er een strakke pass op Milan die net iets teveel naar buiten liep en helaas net naast schoot.
Niet veel later kwam Terwolde in de in de 73e min. heel goed weg bij een aanval van Zwolle die gelukkig net geen doel trof.
Direct vanuit deze tegen aanval in de 74e min. kwam de bal alweer bij Sem Gerritsen terecht die vervolgens op zijn beroemde brommer richting de goal van de tegenstander snorde en een zuivere hattrick scoorde, stand 3-1.
De hardwerkende Jurre Lueks zag in de 75e min. dat zijn schot op het Zwolse doel nog maar amper door de Zwolse doelman tot een corner kon worden weggewerkt.
Drie minuten later liet Jurre vanuit een foutieve terugspeelbal van de Zwolse defensie een gouden kans op de 4-1 liggen. Naar eigen zeggen had Jurre daarbij aan het eind van zijn actie de brandstof op.
Zwolle probeerde het nog wel een paar keer met in de 81e min. als beste resultaat een schot in het zijnet van het Terwoldse doel.
Het was wederom Jurre die in de 84e min. een voorzet wilde geven maar zag de bal tot zijn verbazing via de paal het veld weer in ketsen.
Zwolle gaf niet op maar liep steeds stuk op de sterk spelende defensie van Terwolde.
Het laatste wapenfeit van Terwolde kwam via een pass van Thomas Leurink op invaller Bas Hiddink die met de bal vanaf de rechterzijde op volle snelheid richting het doel van de tegenstander sprint en de bal in de 89e min. strak in het doel schoot, stand 4-1 wat tevens de eindstand was.
Al met al een dik verdiende overwinning voor de mannen van Terwolde.

Volgende week staat onze competitie wedstrijd uit tegen Wissel op het programma. Graag tot dan.