Terug naar het overzicht

TERWOLDE DOET WAT HET MOET DOEN.

Vandaag stond de wedstrijd van SV Terwolde 1 tegen Wissel 1 op het programma een derby waarbij beide teams elkaar al vanouds respecteren.

Het was vandaag ook nog eens een prachtige dag om deze wedstrijd op sportcomplex de Woldermarck te mogen spelen.

In 1e instantie waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd.

In de 15e minuut werd een corner voor Terwolde vanaf de linkerzijde genomen door Swen van Voorst waarna de bal door Milan Koers via een stuiterbal naar de grond het doel in werd gekopt, stand 1-0.

In de 21 e minuut was het Wissel die door de linies van Terwolde heen brak en beheerst de 1-1 binnenschoot, een tegenvaller.

Nadat Jurriën Kamphuis de bal via een corner tegen de paal kopte was het Wissel die notabene door dom gerommel in de zestien bij Terwolde de 1-2 aan kon tekenen.

Gelukkig kon Terwolde dit in de 30e minuut alweer rechttrekken doordat Max van Gerrevink de bal met onze voorstopper Rick Bredenoord mee kon geven, die vervolgens opstoomt en de 2-2 wist te scoren.

Direct daarna kon Terwolde alweer de nodige druk naar voren zetten waarbij Max van Gerrevink net voorbij de middellijn wordt aangespeeld en vervolgens goed doorloopt richting het doel van de tegenstander en daarbij de stand op 3-2 wist te brengen wat tevens ook de ruststand was.

Direct na rust in de 47e minuut wist Terwolde vanuit een corner en daaropvolgende gepareerde bal wederom te scoren maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.

Nadat Terwolde het een behoorlijke tijd best wel lastig had was het toch Wissel die in de 83e minuut in de fout ging door Max van Gerrevink binnen de zestien onderruit te halen.

Max nam uiteraard zelf de penalty en schoot deze beheerst in de goal waarmee hij de 4-2 op het scorebord wist te zetten.

In de 86e minuut wist Jurriën Kamphuis de doelman van Wissel andermaal te verschalken door de bal vanuit een corner in één keer op de slof te nemen en daarmee gelijk de 5-2 eindstand liet noteren.

Al met al een verdiende overwinning voor de thuisclub.

Volgende week staat onze wedstrijd tegen SV CCW ‘16 1 op de rol.

Graag tot dan.