Terug naar het overzicht

Terwolde ook thuis tegen sallandia ongeslagen

Als Sallandia haar huiswerk goed had gedaan dan wisten ze dat SV Terwolde de gehele competitie in eigen huis nog ongeslagen was. Dus een gewaarschuwd man telt voor twee. Het weer was goed, het veld lag er mooi bij en onze DJ William Stempher stond klaar om weer gezellige muziek te draaien. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een gezellige middag met een mooie pot voetbal en wij waren dan ook nog geen minuut onderweg of Sallandia kreeg vanaf de linkerzijde een vrije trap door een overtreding van Mitchell van Voorst. Deze bal kwam hoog voor en onze keeper verkeek zich er volledig op waardoor de bal het doel in rolde en wij dus met 0-1 achter stonden te kijken. Direct daarna gelijk vanaf de aftrap kreeg Sem Gerritsen de bal over links mee en verraste hij op zijn beurt de volledige achterhoede van Sallandia en zette daarmee de zaak weer recht 1-1. Na nog een paar aanvallen van Terwolde zijde werd er plotsklaps vanuit één van deze aanvallen door Max van Gerrevink gescoord maar bleek dit helaas vanuit een buitenspel situatie te zijn geweest en bleef de stand dus gelijk. In de 40e minuut schoot onze keeper Thijs van Broekhuizen de bal zomaar bij de tegenstander in de voet nadat de bal via een eigen speler bij hem terecht kwam en hij dacht dat deze niet opgepakt mocht worden i.v.m. een vermeende terugspeel bal. De spits van Sallandia bedankte hartelijk voor dit cadeautje en maakteer gelijk maar even 1-2 van en dat was wel even flink balen met z’n allen. Gelukkig schiet Thijs de bal in de 46e minuut ver weg richting het doel van de tegenstander waarna Jelmer Bellert de bal op kon pikken en vanaf de rechterflank deze voor kon zetten waarna Max van Gerrevink de 2-2 kon laten aantekenen via een prachtig achter het standbeen langs gemaakt doelpunt! Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was het nog even wachten totdat de sproeiers die in de rust waren aangezet het programma hadden afgedraaid maar daarna kon er weer fris afgetrapt worden. En hoe! Al direct in de 46e minuut kwam de bal na een verkeerde ingooi van de tegenstander bij Sem Gerritsen in de voeten terecht die vervolgens de brommer aantrapte en een mooie voorzet kon geven op Milan Koers die koelbloedig scoorde en de stand op 3-2 zette. In de 51e werd er door Max nog een gouden kans gemist en in de 53e minuut was het aan de andere kant bijna raak doordat alles en iedereen de bal vanuit een corner voorlangs lieten gaan. Direct daarna in de 55e minuut kon Thijs van Broekhuizen nog maar amper een tegendoelpunt voorkomen door de bal net over de lat te tikken. In de 71e minuut kreeg Terwolde wederom een kans die echter niet werd benut doordat de keeper van Sallandia tot twee keer toe in de scrimmage de bal knap uit het doel sloeg. Sallandia probeerde daarna steeds maar weer via de lange bal gevaarlijk te worden maar liepen continue stuk op de stugge verdedigingslinie van Terwolde. Wat er ook geprobeerd werd het lukte Sallandia uiteindelijk niet om nog een keer te scoren tegen Terwolde en floot de scheidsrechter na een ruime blessuretijd af waarna de mannen van Terwolde tevreden het veld af gingen om deze overwinning gepast te vieren. Het bleef dan ook nog lang gezellig op het terras bij de club.

Volgende week geen wedstrijd maar op zondag 22 Mei spelen wij ook weer thuis tegen Wissel 1.Ik zou zeggen, mis het niet en kom vooral kijken.