Terug naar het overzicht

TERWOLDE speelt bij ZVV de HOVEN een thriller van jewelste!

Tsjonge jonge wat een knotsgekke wedstrijd was dit weer!
Alle omstandigheden voor een heet potje voetbal waren vanmiddag bij de Hoven in Zutphen dan ook zeker weer aanwezig.
Prachtig zonnig weer, de nodige blauw witte rook, het vuurwerk en niet te vergeten heel veel Terwoldse supporters die zorgden voor de geweldige sfeer op het complex van de Hoven.

Al snel zat echter de mineur er bij Terwolde al goed in omdat wij al in de 3e minuut tegen een 0-1 achterstand aan stonden te kijken.
Om het nog erger te maken gaf de scheidsrechter in de 12e minuut een zeer dubieuze penalty waarvoor menig scheidsrechter juist een vrije trap tegen gegeven zou hebben, je raad het al, het werd 0-2 voor de Hoven.
Deze achterstand begint bijna een traditie te worden voor Terwolde.
Maar waar de Hoven dacht de wedstrijd al een beetje gewonnen te hebben begon Terwolde zoals wel vaker dit seizoen juist meer en meer in de wedstrijd te komen.
Naast de nodige conditie beschikken onze jongens het hele seizoen ook al over de nodige veerkracht én wat voor een veerkracht.
Al meerdere wedstrijden is Terwolde het afgelopen seizoen terug gekomen van een opgelopen achterstand, zelfs al een keer van een 4-0 achterstand naar een 5-4 winst en dat zegt wel wat.
Dit resulteerde in de resterende tijd van de eerste helft in de nodige druk richting het doel van de Hoven waarbij er ook enkele grote kansen voor Terwolde uit voortkwamen die helaas niet werden benut.
Totdat in de 43e minuut de bal pardoes voor de voeten van de zeer goed spelende Sem Gerritsen terecht kwam die vervolgens via een prachtig schot in de verste hoek de 1-2 liet noteren.
Dit was voor Terwolde een zeer belangrijk tijdstip om de aansluitende treffer te scoren en tevens zorgde dit doelpunt zo vlak voor de rust voor een niet te onderschatten mentale tik bij de tegenstander.
Met deze stand werd door beide ploegen de kleedkamer opgezocht.

Na de rust moesten de mannen van Terwolde er wel weer even inkomen.
In de 47e minuut kreeg de Hoven via een voorzet een hele grote kans kans waarbij de bal maar nipt door onze keeper net vóór de doellijn werd weggeplukt.
Na een nog een paar kansen aan beide zijden waarbij verder geen doelpunt werd geproduceerd maar wel de nodige spanning werd opgebouwd was het in de 68e minuut dat Terwolde aan de beurt was voor een terechte penalty wegens hands binnen de zestien van de tegenstander.
Wie anders dan Max van Gerrevink schoot deze penalty beheerst en hard in het doel en stond het 2-2 waarmee Terwolde weer volledig terug in de wedstrijd kwam.
Hierna rook Terwolde bloed en zette meer en meer aan waarbij Sem en Max regelmatig voor het doel van de tegenstander gevaarlijk werden.
Ook liet de Hoven zich af en toe niet onbetuigd maar konden onze sterk keepende Thijs van Broekhuizen niet verschalken.

Uiteindelijk moest er 2×15 minuten verlengd worden.
Deze verlenging was in het voordeel van Terwolde.
Hier kwam namelijk de conditie van Terwolde goed van pas en waar de Hoven meerdere gevallen van kramp moesten laten behandelen ging Terwolde stug verder en zag Swen van Voorst via een snelle aanval over links kans om in het eerste deel van de verlenging de 2-3 te scoren.
Ik hoef niet te vertellen wat dat bij Terwolde van een ontlading gaf.
Uiteraard waren wij er nog niet want er moest immers nog een tweede deel van de verlenging gespeeld worden.
Dat waren zo’n beetje de meest spannende minuten van dit seizoen waarbij het hart wel twee keer zo snel ging kloppen.
Met veel strijd en hard werken heeft Terwolde deze wedstrijd uiteindelijk winnend over de streep kunnen trekken waarbij er bij de Hoven tranen vloeiden en bij Terwolde de euforie groot was.

Wat een enorm spannende wedstrijd was dit zeg. Trots op onze jongens, trots op al het Terwoldse publiek wat er in grote getale in Zutphen bij was en die ons vol overgave hebben ondersteund gaan wij volgende week op neutraal terrein (waarschijnlijk maar nog niet helemaal zeker bij SVBV Barchem) voor de finale voor een plek in de vierde klasse tegen KSV Vragender.
Wij hopen dat het Terwoldse publiek net als vandaag weer met velen aanwezig zullen zijn.
Graag tot dan!

.