Terug naar het overzicht

Terwolde speelt gelijk

Tijdens onze laatste thuiswedstrijd op de dag vóór de verjaardag van Sinterklaas was het behoorlijk koud en donker toen er in Terwolde tegen Vilsteren 1 gespeeld moest worden.
Het was echter geen wedstrijd waar cadeautjes werden uitgedeeld.
In de 7e minuut kwam er het eerste wapenfeit(je) van Terwolde toen er vanaf de rechterkant zo halverwege de helft van de tegenstander een vrije trap genomen moest worden maar deze ging maar net voor het doel langs.
Daarna in de 11e minuut was het Jelmer Bellert die voor Terwolde een schot op de goal van de tegenstander kon produceren maar daar bleef het dan ook bij en werd er niet gescoord.
In de 25e minuut werd er een indirecte vrije schop aan Terwolde toegekend maar daar wisten de mannen in het blauw helaas geen raad mee, het schot werd geblokt en daarna door Vilsteren weggewerkt.
Terwolde houd de druk er telkens goed op en er werd hoofdzakelijk op de helft van de toch wel stug verdedigende tegenstander gespeeld.
Heel af en toe zag Vilsteren toch nog kans om op de helft van Terwolde te komen maar dat zette gelukkig geen zoden aan de Terwoldse bandijk.
In de 38e minuut kwam de bal via een vrije trap voor Terwolde binnen de zestien van Vilsteren terecht maar onze spits Max van Gerrevink zag geen kans deze in het doel te laten verdwijnen.
Zo was er in de 45e minuut nog wel een corner voor Terwolde die vanaf de rechterzijde genomen moest worden maar deze ging werkelijk langs alles en iedereen heen.
Kort daarna was het ook alweer tijd om de kleedkamer op te zoeken voor een warme kop thee.


Direct na de rust in de 46e minuut trapte onze rechtsback Sem Gerritsen de brommer maar weer eens aan en snorde in een razende vaart én met bal richting het doel van Vilsteren en gaf de bal voor op Max die zijn hoofd er voor een vernietigende kopbal net niet goed achter kon krijgen.
In de 48e minuut was de brandstof bij Sem schijnbaar nog niet helemaal op en ging hij andermaal op de dezelfde brommer weer richting het doel van Vilsteren maar zijn schot liep helaas op niets uit.
In de 51e minuut was het één van de schaarse momenten dat Vilsteren voor een hoekschop op de helft van Terwolde verscheen.
Deze hoekschop werd door Thomas Leurink, die samen met Rick Bredenoord achterin heer en meester waren resoluut weggekopt.
In de 53e minuut ging Thomas zelf op avontuur maar helaas werd zijn voorzet door Milan Koers recht op de keeper af geschoten.
In de 61e minuut ging Sem maar weer eens op avontuur en wordt daarbij onderuit gehaald maar de toebedeelde vrije schop zorgde helaas niet voor het nodige gevaar.
Kort daarna was het tijdens een flinke scrimmage wel gevaarlijk voor het doel van Vilsteren maar ook hierbij viel er geen doelpunt.
In de 78e minuut gaf Ymke Kelderman de bal vanaf de linkerkant voor en bereikte daarmee Jurre Lueks die de bal op de pantoffel nam maar dit schot zwaaide flink af.
Daarna kwam Vilsteren nog één keer op de helft van Terwolde maar kon uit de verkregen vrije trap wederom geen potje breken bij de Terwoldse defensie.
In de 90e minuut werd er uit een corner voor Terwolde nog net naast gekopt en in de 91e minuut miste Max nog een kansje maar hier bleef het dan ook bij en eindigde de wedstrijd in een bij het sombere weer passende 0-0 stand waarbij over de hele wedstrijd gezien Terwolde zo’n 70% van het balbezit had en daarbij vergat zichzelf te belonen met één of misschien wel twee doelpunten.
Volgende week spelen wij onze laatste competitie wedstrijd van dit jaar en wel uit tegen Emst 1 en daarna is het tijd voor de winterstop.