Terug naar het overzicht

Terwolde zet ongeslagen traditie op eigen veld door!

Epse 1 – SV Terwolde 1, anders dan doet vermoeden speelt SV Terwolde deze wedstrijd vandaag (zondag 29 Mei) thuis op eigen terrein. Dit is eerder in dit seizoen gekomen door de corona perikelen.

Het bleek al vroeg op de dag dat er door de KNVB voor deze wedstrijd geen officiële scheidsrechter was aangewezen waardoor in goed overleg met Epse onze eigen (KNVB) scheidsrechter Harry Kamphuis de wedstrijd uiteindelijk heeft gefloten wat overigens voor beide partijen volledig naar tevredenheid is verlopen.

Al direct in de 2e minuut gaf Swen van Voorst met zijn “golden shoes” de bal vanuit een vrije trap over links voor de goal die vervolgens door Jurriën Kamphuis ondanks een touche van de keeper via een kopbal binnen rolde en kwam de stand al op 0-1 terecht. In de 9e minuut kwam de bal via een voorzet van Sem Gerritsen bij onze opkomende rechts-back Koen Appelo terecht die de bal op zijn beurt ook weer voor het doel gaf waarop de bal zomaar pardoes in de goal belandde, stand 0-2.Het duurde even maar daarop volgend in de 23e minuut wordt Jelmer Bellert binnen de zestien van Epse flink weggeduwd wat een terechte penalty betekende die door Max van Gerrevink strak in het doel werd geschoten wat alweer de 0-3 betekende. In de 34e minuut gaf Jelmer Bellert een prachtig steekballetje op Milan Koers die vervolgens de 0-4 voor zijn rekening nam. Nog geen twee minuten later in de 36e minuut kwam de bal via een assist van Max bij Swen van Voorst terecht die de bal vakkundig bij Epse in het doel deponeerde en dus aantekende voor de 0-5.Nog geen 3 minuten later, in de 39e minuut, kwam de bal via een cornervoor Terwolde en genomen door Swen van Voorst bij Jurriën Kamphuis terecht die de bal vervolgens bij Max op het hoofd parkeerde wat zorgde voor de 0-6 ruststand.

In de tweede helft zou je denken dat Terwolde vlot naar de dubbele cijfers zou uitlopen maar dat bleek in de praktijk een stuk weerbarstiger te zijn. Epse had 10 minuten voor het einde van de eerste helft het elftal iets omgezet waardoor Terwolde zich moest hervinden. Dat duurde mede door slordigheid van Terwolde in de tweede helft nog even voort totdat Epse dan ook in de 52e minuut toch nog kans zag om te scoren en waar Terwolde door enige nonchalance niet echt op gerekend had, stand dus 1-6. De heren waren dus gewaarschuwd! In de 73e minuut maakte Jesse Veldhuis uit de JO17 zijn debuut in het 1e elftal van Terwolde en prompt scoorde Jesse in de 85e minuut via een voorzet van Max zijn eerste doelpunt voor het vlaggeschip van Terwolde wat resulteerde in de 1-7 stand en tevens de eindstand. Mooi om te zien dat de jonge jongens uit de jeugd ervoor gaan. Daar moet Terwolde het in de toekomst uiteraard van hebben.

Door deze uitslag heeft Terwolde zich verzekerd van het spelen van de nacompetitie maar eerst wacht ons nog de laatste reguliere competitie wedstrijd tegen SHE welke volgende week (tweede pinksterdag) wederom thuis op het Sportcomplex Woldermarck zal worden gespeeld. Uiteraard zal zoals te doen gebruikelijk het seizoen op eenwaardige manier worden afgesloten. Kom dus gerust weer even aan op ons sportcomplex.